Monday, 6 July 2015

Segmen Memoir Of Ramadhan by Yaya

Assalamualaikum 
Klik baju tu untuk join yaaa XD

Memoir of Ramadhan :

Acctually ni Ramadhan tahun 2007 . Hoho begitu lama kenangan ini. memang x boleh nak lupakan. Alkisahnya begini, tahun tu 1st time dapat ustazah Fardhu Ain yang teramatlah garang. 
Sebabnya ape? dia boleh tahu sorang- sorang pelajar dia yang tak hadir kelasnya. Dia pun ustazah pada waktu sekolah biasa. So, kalau dah ponteng petang semalam, esok pagi masa dia, wajiblah kita jumpa dengan dia. 

Sesungguhnya, tahun sebelum2 ni xde pun kena panggil sebab ponteng // Huu, kita budak baik. Muahahaha. masa 2007/Darjah 3 tu la yang 1st kena denda. Yang lain2 sekadar ugutan. masa pagi kena denda tu pulak sy sorang je perempuan. Teramatlah malu~ 

Ustazah tu denda cubit perut. Fuhh penangan cubitan tu sampai sekarang x lupa. Sejak dari tu la takut nak ponteng. 


Ni tahun 2009 or 2010 , 

Masa ni tengah gedik main mercun, semua mercun patik cuba. Tapi tak semua jenis sebab patik bukan pembekal mercun. Ni akibat terpengaruh dengan kazen2 patik yang buas-buas belaka. di jadikan cerita masa tu dengan berani nya volunteer nak pegang bunga api panjang . sila rujuk gambar di bawah. :D

                    
             * Yang tengah tu yep . Sumber : Gugel, hohoh i xde stok mercun sebanyak tu

Ingat lagi , masa tu berebut dengan adik yang pegang. Lepas tu deal, dia yang pegang 1st. so lepas cucuh tu macam mana tah dy boleh terlepas. Boleh dikatakan mercun tu kejar saya sampai hujung jalan//susah yang explain. sebab dia duk keluarkan bunga apinya yang merupakan bahan bakar yang meletup. /Muahahah. Jauh nun disinun patik lari. Takut woo// kenaling(Berdebar) gila duss. Haihh. lepas tu ada sisa2 jatuh kat kaki adik saya. Luka sikit. so, kami di ceramah panjang lebar~  SEKIAN. \

Hihi. Moga tidak letih baca hasil karya patik yg penuh dengan kesalahan tatabahasa ini.(Mohon ampun cg Zaleha) *,*

Assalamualaikum :*