Thursday, 31 January 2013

Nak ambik Bahasa Arab tak PMR nie??!!




Annyeong ,*hhhaaaiiii,,pnjangku mengeluh..tengok tajuk tu??sebenarnya hati Sha rasa keliru 
 nak ambik ke tak BA  nie..rasa 50-50 ,,memamng la ba bahasa syurga ,bahasa alQuran ,bahasa2 nabi bahasa yang suci la mksud nya..tapi Sha memang tak terer mana ,exam tahun lpas pon dapat c ..cukup2 makan je..disebab kan ad subjek lain yang c so,ustazah tu paksa pulak..kemarin siap kutuk 2 ibubapa pulak,dia kata ibubapa tu bodoh kalau tak bagi anak2 ambik ba in PMR  n dia kutuk ustazah yang mengajar kelas Sha selama nie*dia ustazah baru..,ustazah lama nak buat persiapan nak pergi haji ., mulut ustazah tu memang macam longkang la..**sorry ustazah ,tengah geram nie..seriously cakap ,DIA TAK LAYAK JADI USTAZAH! sedap dy je kate kitorang bodoh..bukan nak dooakan jadi cekdik tak , bukan kah perkataan itu sebuah doa??....

*kalau sumbat cili sebeso nie okeyy tak?

Hahaha...lepas dia cakap macam tu...terus pupus perkataan nak ambik BA dalam hati sha ! tak nak aku belajar dengan dia..!!Gerrrram wei.tahan je telinga ,lagi satu ,kemarin tu ,Sha nak pergi toilet kan,pergi mintak izin kat dia ,"ustazah boleh saya pergi tandas?" dia jawab ,"pergi sorang?" ," tak dua orang ,"kataku,
"tak boleh , siapa yang berhajat?"...Sha pon jawab"saya",,dia kata"pergi sorang je ,buat ape nk berteman".....lepas tu..dengan hati berbara bagai gunung berapi nk meletup,aku pergi la sorang 2,mujur tak hancur je pintu tandas..ahaha..and then balik kelas dia tanya" ada jumpa hantu ke?" hei ..geram nye,,nasib nk plempang je dia mase tu..

Semalam dapat meseg dari classmate ,,dorang merancang nk bawak parents pergi serang ustazah nie minggu depan..,hahaaha..sekarang  ada 19 orang yang kena ambik BA ,ada yang terpaksa,dan ada yang tidak..kemarin juga ada munakoshah,,oral gitu..susah nya kna menghafal lagi..aku tak hafal2 ponn..ahahaha

note: apa pendapat koran tentang ustazah tu? betul ke tindakan dia? bye..




6 comments:

  1. erm , maybe ustazah uh ada masalh uh , tu pasal cakap cam kurang ajat tu... btw , kalau nak ambik BA , make sure selalu hafal words BA uh :)

    ReplyDelete
  2. akak dlu pun ambik bhasa arab..mmg agak ssah tapi best sbb blajar bhasa baru kan..klau adik nak ambik kna bnyak hafal dan faham la..in sya allah lma2 ok dan rsa seronok..tntg ustazah tu abaikan ja,niat kita nak tuntut ilmu..tentang makian tu serahkan pada Allah dan doakan dia berubah.. :)

    ReplyDelete
  3. doakan yang baik2 untuk dia..InsyaAllah bila kita doa yang baik, yang baik itu juga akan datang pada kita :)
    Impian 2013

    ReplyDelete
  4. ambik je laa bahasa arab tu . kalau saya memang wajib ambik bahasa arab tu , sebab saya sekolah agama . saya doakan awak . #teamlast pmr

    ReplyDelete
  5. Jom join segmen, ga, contest ni.
    Hadiahnna awesome.

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/segmen-topup-24-jam-by-emas-putih-part-2.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/giveaway-canon-camera-by-miraa-hussin.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-may-giveaway-by-nabila-medan.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-edition-giveaway-by-dysha-sahhir.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-diyanahani.html

    ReplyDelete