Wednesday, 23 December 2015

Tips Bergaya dengan Sneaker

Assalamualaikum



Jika ramai wanita memilih koleksi high heels sebagai kasut pilihan mereka, ada juga segelintir wanita yang masih meminati pemakaian sneaker. Lebih-lebih lagi bagi wanita yang gemar berpakaian kasual dan ingin bergerak aktif. Seperti yang kita semua ketahui, koleksi sneakers merupakan jenis kasut yang paling selesa dipakai kerana mempunyai struktur tapak yang rata dan juga memberi sokongan kepada kaki si pemakai. Namun, bukan semua pakaian boleh anda gayakan dengan pemakaian sneakers wanita ini, contohnya seperti baju kurung, jubah moden dan pakaian tradisional yang lain. Contoh pakaian yang anda boleh gayakan dengan koleksi sneaker wanita adalah seperti;



Pertama sekali, anda boleh memakai koleksi sneaker dengan padanan leggings, yoga pants or even chino pants! Ini lah kasut yang paling sesuai untuk anda gayakan during your lazy days.




Gaya kedua pula adalah kombinasi yang paling terbaik iaitu pemakaian jeans dan t-shirt seperti berikut. Sneakers dan jeans adalah padanan yang paling ideal!


Jangan fikir sneaker hanya boleh digayakan dengan pemakaian seluar sahaja, kerana sneaker juga boleh digayakan dengan pemakaian skirts seperti berikut.


Malah juga menarik untuk dipadankan dengan koleksi maxi dress yang sesuai untuk gaya kasual anda.


Dan untuk gaya yang lebih santai dan laid-back, tampil bersahaja dengan padanan sneaker anda bersama pemakaian koleksi jumpsuits.



Thursday, 3 December 2015

F.R.E.E.D.O.M

ASSALAMUALAIKUM


Mood bercampur baur pada saat dan ketika aku menaip entry ini . //Hakhak
Ok. SPM dahhh habissss~ So exciting. Hilang dah segala stress. Alhamdulillah. ianya berakhir dengan baik biarpun diriku menduduki exam sambil ditemani flu . Uhhh. 

Ended . 30/11/2015. 18Safar1437. 330 p.m / Biology

Tak boleh nak gambarkan betapa happy masa tu. Dimana ku menghayun langkah untuk keluar dewan awal 12 minit daripada masa yang ditetapkan. Haahah. //Baget siap awal. Bak kata kawan aku. Daripada bazir masa duk tenung orang lebih baik blah. Sebab sesi check jawapan and tambah apa yang patut dah selesai ~ 

Lepas semua rakan seperjuanganku dibenarkan keluar daripada dewan, pelbagai aksi dan ragam yang dapat aku record dalam kotak ingatanku . Pengawas siap rakam telatah kami. Whuhu. .Ada yang melompat sampai tergelincir atas rumput yang basah sebab lepas hujan. Ada baling pen. Tak lupa la jugak yang wefie. .Aku dan kawan2 jumpa cikgu bio . Jyeahh. Pergi mengadu dan cerita apa yang aku jawab. And bercerita sambil senyum2 and bergelak ketawa. 

Happy sebab freedom . Habis SPM dah. Dah besar. hakhak. Hari2 boleh tengok Kdrama. Install IG, Facebook balik. Mengadap Lappy balik. Buku dah tak bertambun atas meja. Ku susun rapi di lemari. Kertas nanti nak pi recycle. 

Walaupun aku tahu lepas ni akan wujud waktu dan ketika yang lebih mencabar. SPM hanyalah permulaan untuk memulakan langkah yang lebih besar. Semoga dipermudahkah :D

Masa dulu-dulu sebelum SPM dan ralit berbincang dengan kawan, betapa nak pi cari kerja lepas SPM. haha. Nak kumpul duit bebanyak. Tapi rasanya tak tercapai. haha. Macam hilang feel dulu2 tu. Yang pasti sekarang ni duk goyang kaki kat rumah. Adehhh, aku bukan anak dara yang macam tu. *Grin. *Nosepick .

Jalga~

Friday, 18 September 2015

T.R.I.A.L

ASSALAMUALAIKUM 


Holla eberibadehhh... sejujurnya sekarang dah kering idea untuk mencoret rasa yang terpendam sekian dalam jiwa yang rapuh ini ~ Terlalu banyak imaginasi dalam kotak fikiran yang hendakku terjemahkan di hujung jariku ~ Errr.

Trial spm - Alhamdulillah, masih ada rezeki untuk aku dapat result sebegitu rupa. Cukup berpuas hati kerana usaha sdn bhd. Tapi dalam hidup ni tak boleh jugak terlalu cepat berpuas hati . Banyak lagi perlu baiki.

Memori Trial- Masa dapat tahu keputusan yang memang tak disangka . sampai sekarang tak percaya sebab sangkaan meleset sama sekali. Masa tu duk kat kantin. port beli keropok lekor. Budak chinese kelas aku bawak result drp cikgu Bi iaitu Mr Bhajan Singh , wohoho kami bersorak sambil berhigh five di hadapan makcik jual keropok. Hahahaha. Bi aku A- uahahaha. 

Addmath - Subjek yg merosakkan result. Allah. susahnye nak score. nasib tak failed. Yang ni kami duk bncang depan pakcik jual air pulak. Last2 aku perasan dia duk senyum Hayoyoyo. dapat E . TT



Pada saat dan ketika ini, aku dingganggu oleh kucingku yang tengah aktif membesar. Kenapa la dia buas sesangatttt?! Tumpah air , nasib tak kene lappy . -_-


SPM 2015 Countdown - 44 days . Nov 2. Even doesnt ready yet but i'll make sure that i'm totally ready for that day ~



Monday, 6 July 2015

Segmen Memoir Of Ramadhan by Yaya

Assalamualaikum 
Klik baju tu untuk join yaaa XD

Memoir of Ramadhan :

Acctually ni Ramadhan tahun 2007 . Hoho begitu lama kenangan ini. memang x boleh nak lupakan. Alkisahnya begini, tahun tu 1st time dapat ustazah Fardhu Ain yang teramatlah garang. 
Sebabnya ape? dia boleh tahu sorang- sorang pelajar dia yang tak hadir kelasnya. Dia pun ustazah pada waktu sekolah biasa. So, kalau dah ponteng petang semalam, esok pagi masa dia, wajiblah kita jumpa dengan dia. 

Sesungguhnya, tahun sebelum2 ni xde pun kena panggil sebab ponteng // Huu, kita budak baik. Muahahaha. masa 2007/Darjah 3 tu la yang 1st kena denda. Yang lain2 sekadar ugutan. masa pagi kena denda tu pulak sy sorang je perempuan. Teramatlah malu~ 

Ustazah tu denda cubit perut. Fuhh penangan cubitan tu sampai sekarang x lupa. Sejak dari tu la takut nak ponteng. 


Ni tahun 2009 or 2010 , 

Masa ni tengah gedik main mercun, semua mercun patik cuba. Tapi tak semua jenis sebab patik bukan pembekal mercun. Ni akibat terpengaruh dengan kazen2 patik yang buas-buas belaka. di jadikan cerita masa tu dengan berani nya volunteer nak pegang bunga api panjang . sila rujuk gambar di bawah. :D

                    
             * Yang tengah tu yep . Sumber : Gugel, hohoh i xde stok mercun sebanyak tu

Ingat lagi , masa tu berebut dengan adik yang pegang. Lepas tu deal, dia yang pegang 1st. so lepas cucuh tu macam mana tah dy boleh terlepas. Boleh dikatakan mercun tu kejar saya sampai hujung jalan//susah yang explain. sebab dia duk keluarkan bunga apinya yang merupakan bahan bakar yang meletup. /Muahahah. Jauh nun disinun patik lari. Takut woo// kenaling(Berdebar) gila duss. Haihh. lepas tu ada sisa2 jatuh kat kaki adik saya. Luka sikit. so, kami di ceramah panjang lebar~  SEKIAN. \

Hihi. Moga tidak letih baca hasil karya patik yg penuh dengan kesalahan tatabahasa ini.(Mohon ampun cg Zaleha) *,*

Assalamualaikum :*




Friday, 19 June 2015

Yeay dapat duit Raya !

Assalamualaikum.

Selaku orang tua yang tidak diberi duit raya saya amat berbangga kerana menang wang saguhati RM10 dari GA bicara Mummy . Hahaha. 

Terima kasih :D 

Tak sangka menang.

Alhamdulillah. Even baru 2 hari puasa, dh dapat duit raya. Maju kan patik. 

                                                               -GA-

BTS - Let Me Know !

Assalamualaikum


On top of this ending tune
I am standing here alone
Now tell me
That it’s over, let me know
Suddenly, rain wells up in my eyes
You well up, I see you even when I breathe
Love blooms like cherry blossoms but burns and becomes ashes
Hey girl I know, the conclusion you made by yourself
Your hand, your body, your body heat that was hotter than the equator
I’m still here, on repeat on top of the disappeared tune
I’m turning by myself on top of this music that has ended
On top of this ending tune
I am standing here alone
Now tell me
That it’s over, let me know
Girl let me know
Girl let me know
Although I already know everything is over
Although you’re over me
Girl let me know
Girl let me know
Girl let me know
Tell me something
I just wanna know
I just wanna know
My lingering feelings are trying to withstand the end
So please tell me something, girl let me know
The promises we made disappeared with the time we spent together
The dominos have fallen with our breakup
Like Juliet and Romeo
Did I like you too much?
The heat between me and you won’t cool down
Now I look back at the film with you
Too early to do anything by thinking of you
You took away my stars at night, my sun at day
Only leaving me with the darkness of a single cold cloud
If there are hellos, then there’s bound to be goodbyes? Never ever
I don’t care about that, I don’t want to stick to that
I’ll turn away, hypnotizing myself
On top of this ending tune
I am standing here alone
Now tell me
That it’s over, let me know
Girl let me know
Girl let me know
Although I already know everything is over
Although you’re over me
Girl let me know
Girl let me know
Girl let me know
Tell me something
I just wanna know
I just wanna know
My lingering feelings are trying to withstand the end
So please tell me something, girl let me know
Maybe we’re all just a bunch of fools
Everyone lives with a love that has come to an end
It’s not that I still have feelings for you
I know we can’t work out
But why does it feel like I’m having indigestion?
As if my insides will explode, cries come up my throat, making me throw up
In my imagination, I fight with you, make up with you and understand you
Your hand gestures, your eyes, they are faded but not gone
Why won’t it go away?
Why won’t it go away?
Why won’t it go away?
Girl let me know
Girl let me know
Although I already know everything is over
Although you’re over me
Girl let me know
Girl let me know
Girl let me know
Tell me something
I just wanna know
I just wanna know
My lingering feelings are trying to withstand the end
So please tell me something, girl let me know
Cr: To the owner
Please let me know if i make u mad.
Let me know what is my mistake.

Friday, 5 June 2015

TRB in Malaysia #TeamMereput T T


Assalamualaikum . .

CR To The Owner

Oh, pada tengah hari yang indah ini, saya dengan sepenuh hati mereputkan diri sebab kecewa dan sangat berduka cita . Sungguh ku sadiss buat masa sekarang. #6June . Lepas ni akan ku lupakan perasaan. 

FYI, Army semalaysia sangat kegembiraan sekarang sebab breath in the same air with our idollllll. . BTS . Sape tak gembira kan, boleh jumpe orang yang kita minat. Tapi, dapatku rasakan yang semakin hari semakin diriku obses terhadap BTS .

Haha *fake

Sekejap aku tengok post orang yang pergi konsert aku rasa down then proses pereputan berlaku, while kalau tengok post2 team mereput yang positive aku rase emosi stabil sikit. Aku xde la sampai tahap tumbuk2 bantal, mengamuk sakan sampai habis perkakas kat rumah sampai hancur. 

Cuma, sometimes, rasa kecewa, sadis tu muncul. Rasa cam xmature. Sedangkan tahu tempat macam ni lah ada maksiatnya, And, mengagung-agungkan idol lagilah xde faedah.Tambah dosa ada lah.

Tapi, selama aku kenal BTS aku tahu yang masih ada kesempatan untuk aku berusaha untuk capai kejayaan sama seperti mereka. Bukan maksud nak jadi artis, tapi sekadar capai matlamat hidup kan. Dan usaha mereka memang xputus2 . Menggembirakan Army mereka.

Mereka menang dekat k chart for the 1st time tu pun lepas 3 tahun debut. Cube bayangkan lah usaha mereka. biarpun xpernah menang. Haha. Aku minat sebelum mereka femes pon lagi :V 

Reaction setiap kali tgk post Army yang pergi TRB ^^


P/s: Ni mungkin entry luah perasaan. Haaha. Moral of the stroy, orang yang matang bijak kawal emosi. So aku memang xmatang untuk kawak emosi sehabis baik. Oleh itu aku terjebak dgn TEamMereput . Hahaha. Mohon cepat kembali untuk tidak mereput . Secepat mungkin!

Greeting ~


Hello Session. Fans yang terpilih dapat sign