Friday, 15 August 2014

ROKOK TIDAK BERBAHAYA UNTUK KESIHATAN

Fakta Terkini!!! ROKOK TIDAK BERBAHAYA UNTUK KESIHATAN KHUSUSNYA UNTUK PEROKOK…!!! JADI BERMAKNA ROKOK TIDAK BERBAHAYA!!! Banyak orang berfikiran bahawa rokok berbahaya, tapi setelah diselidik oleh beberapa pakar dalam bidangnya ternyata rokok itu sama sekali tidak berbahaya. Dirujukkan kepada sebuah cerita "The Untold Story" di mana telah membuka mata dunia bahawa rokok itu tidak berbahaya sama sekali. Kisah di sebalik "The Untold Story":- Ada 3 orang Pakar. Mereka selalu bersama ke mana saja. Tapi ketiga-tiganya memiliki kesukaan yang berbeza. 3 pakar itu ialah:- a) DR. FIQ DE ALBUPUQUE yang suka main perempuan. b) DR. WEDS WISKIRIN yang suka minum minuman keras. c) DR. CHIP TOBAKO yang suka segala jenis rokok. Suatu hari mereka pergi ke DUKUN SAKTI MOCK. Lalu mereka memilih mengikut kegemaran masing-masing. DR. FIQ DE ALBUPUQUE: "Aku mahu perempuan² muda dari berbagai bangsa dan makanan minuman yang cukup. Letakkan dalam gua tertutup dan jangan ganggu aku selama 10 tahun" DR. WEDS WISKIRIN: “Aku mahu semua jenis arak dari seluruh dunia dan bekalkan aku makanan yang cukup dan letakkan dalam gua tertutup dan jangan ganggu aku selama 10 tahun” DR. CHIP TOBAKO: "Aku mahu semua jenis rokok dari seluruh dunia dan makanan yang cukup dan letakkan dalam gua tertutup dan jangan ganggu aku selama 10tahun” Selepas 10 tahun kemudian, DUKUN SAKTI MOCK membuka pintu gua masing² sesuai dgn perjanjian mereka. Ketika pintu Gua Pertama dibuka, keluarlah DR. FIQ DE ALBUPUQUE yang sudah kurus kering, berdiri pun tidak mampu kerana lutut sudah goyang hampir kebas, sebab hari-harinya dihabiskan hanya memuaskan nafsu dengan perempuan. Beberapa saat kemudian DR. FIQ DE ALBUPUQUE pun jatuh ke tanah lalu mati.. Pintu Gua Kedua dibuka, maka keluarlah DR. WEDS WISKIRIN, perutnya buncit dan mata merah karena hari-harinya dihabiskan dengan minuman arak, jalan terhuyung hayang dan jatuh ke tanah lalu mati. Pintu Gua Ketiga dibuka, keluarlah DR. CHIP TOBAKO. Dia begitu sihat walafiat bahkan lebih sihat dari 10 tahun lalu. Lantas dengan pantas dia berjalan ke arah DUKUN SAKTI MOCK dan terus menumbuk kepala si DUKUN SAKTI MOCK dan berkata dengan nada yang sangat marah: “BEBAL PUNYA DUKUN!! BENGONG!!! LIGHTERNYA MANA???! ” Kesimpulanya : ROKOK TIDAKLAH BERBAHAYA UNTUK KESIHATAN SELAGI TIDAK ADA API NYA....

p/s : Aku pun terkena. Mesti pelik kan tajuk dia tu. Hahaha. Hanya share daripada FB

7 comments:

  1. Baca dengan laju sebab nak tau ending..
    And...
    Terkena..:)

    ReplyDelete
  2. haha yang suka hisap rokok tu bila baca tajuk entry ni mesti melompat gembira. Dah baca, frust tertonggeng hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Yg tak merokok baca tajuk pun dh rase mngarut. XD

      Delete
  3. assalamualaikum , kak norzi dah follow blog ni follower #558

    kalau tak keberatan jemput follow http://norzifoodilicioushouse.blogspot.com/

    terima kasih dan salam perkenalan dari kak norzi

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan,

    done follow u. #561

    jom singgah ke blog saya.

    http://hidayahbtmohamad.blogspot.com/2014/08/shaklee-effect-pesakit-diabetes.html

    ReplyDelete