Thursday, 9 January 2014

Perinsip Perakaunan ke Tasawwur ?

                 Assalamualaikum

 

 Hello pakci makcik semua, jangan lupa senyum sebelum baca post ni, nak tahu kenapa? Sebab senyum tu sedekah  =D  Kan? Sorry la, takde kaitan dengan tajuk, keadaan yang aku alami sekarang ni pernah aku alami time dok fikir nak ambik B. Arab tak untuk PMR? Tapi semua tu dah berlalu, dan kesudahannya aku melepaskan subjek mulia tu. Rugi kan? Tapi aku tak boleh paksa diri. Hmmmm... Sekarang, aku dalam dilemma antara nak ambik PA ke Tassawur. Sebenarnya tu subjek tambahan untuk pelajar aliran sains, semua pelajar aliran sains sekolah aku akan didaftarkan dengan 10 subjek untuk SPM. Aku tahu belajar ilmu         yang berkaitan Islam ni besar Pahalanya, tapi desas-desus mengatakan yang susah nak score untuk subjek tu. Haiih, habis kau ingat PA pun senang nak score ke? Aigoo. Help me! I need some clue for the subject. *Betul ke ayat tu?OhMyEng!! Tapi..Tapi, sebenarnya aku dah kompem ambik PA. Hahahaha.. Pihak kaunselor takkan terima sebarang permohonan untuk tukar kelas lagi. *Kaunter pertukaran ditutup* Sedeyyh... T.T  Sabar je la. So, doakan yang terbaik untuk aku. Sebab masa Form 3 pun untuk subjek KHB, aku dipilih untuk bahagian KT- Kemahiran Teknikal, so untungla yang bahagian Perdagangan dan Keusahaan. At least, dorang tahu yang basic. Aku debu pun tarak. Pape pun redha ke atas ketentuan ni. But, I'll try my best. Uhukuhuk**  

P/s: Dalam Mood cuti. Maybe tahun ni, kurang update**ececece** macam la aku update hari2. B'coz aku duduk asrama tahun ni, asrama biasa. Semoga aku dapat mendisiplinkan diri dan berdikari.  Semua yang buruk datag daripada diri sendiri dan semua yang baik merupakan kurniaan daripada Allah S.W.T




8 comments:

  1. Tahniah!!!...jangan fikir susah...senang-senang aje kerana PA memang senang bagi saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai jgak ckap PA senang, hmm..in sya Allah dipermudahkan ^^

      Delete
  2. ceit.. baru nak bagi pendapat suh amik tasawwur sebab lagi senang (6tahun lepas la, skrg x tau).. hehe. x pe la, mana2 pun boleh asalkan study smart..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, tu la. Masa belum tntukan klas dah konfem nk ambk tasawwur sbab snang, tapi nntah la..hihihi

      Delete
  3. kawan kak sally amik tasawwur dulu...ok je tgk dia...hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouuh, snang la kan kalau kita cepat faham.

      Delete
  4. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  5. Mana-mana pon sama je dik, yg penting belajar niat lillahi ta'ala. Moga segalanya dipermudahkan :)

    ReplyDelete